UNKNOWN: no idea

All posts in the UNKNOWN: no idea category

my 1st hardship month

Published June 13, 2010 by DaeyA HayaShi

I see~ I see~

1 month past after I graduated from practical life…

ahhh~ 1 month, full of hardship…. haha~ coz I just laid laziness in the house without doing something useful then, of course no money!!! that’s the hardest thing T_T

everyday, I do the sameee things… but weirdly, I’m not really boring ^o^

while, now is holiday so my siblings can endure my unknown feeling.. sometime XD

hurm, actually I don’t have idea what to say…

owh ya, to all my friends who already end their single life or going to end it,

OMEDATOU GHOZAIMASU

゚.+。(*´▽`)。+.゚

semoga bahagia hingga ke akhir hayat

hehehe~ sorry, I can’t attend your ceremony.. I wish I could ne~

for my dear friend, how the ‘majlis merisik’ went on.. I wonder ^u^

plz tell me that ‘happy’ story’ if U have time ne ^_^

ok.

let’s stop here.

jaa!


(??)

Published June 3, 2010 by DaeyA HayaShi

? kenape? apa? xpaham…………………..

aku ke..? tp yang mane….?

ada kene mengene ke…..? bkn general je ke…?

xpaham la………

tp……………. hehehe~ funny ^o^

LOLZ! wajah nyaa-nyaa ni keliru xberlagu XDD

[tagged=meme]

Published November 19, 2009 by DaeyA HayaShi

ME

1. Name: Nur Hidayah Mohd Soffian
2. Date of birth: 23 October 1987
3. Where you live: Johor, Malaysia
4. What makes you happy: My Family, My Friends, My ichiban NewS, My Mp3
5. Currently listening/the last thing you listened to: Currently listen to NewS in Shounen Club, the last thing I listen to is… isn’t it the same thing?!
6. While reading this LJ, what is especially good or bad?
7. An interesting fact about you: ah~ hazukashi >< erm, kawaii desyou? haha!!
8. What do you love at the moment? Winter Party Diamond! sugoI!
9. Favorite place to spend time: In front of my laptop ^^

10. Favorite lyric: SHARE (composed by NewS)
Holding hands, I think on my own
right now it feels natural
The sound, wind, light we share
come together and change into one road
going further on as far as the eye can see,
that’s why I say even after 10 years
until now, from now on, forever
thank you for being next to me


11. The best time of the year: whole of the year! yasashi desyou ><

RECOMMEND
1. A film: Transformers (no doubt!)
2. A book: Harry Potter 1-7
3. A band, a song, or album: Band-NewS, Song-Epilog Silam, Album: Yamashita Tomohisa Loveless


*this is totally ‘xde keje!’ >< huhu~ maa~ 2 more days to go ne, ah~ packing, not yet… feel a bit weird when thinking of leaving this place.. the place where I stayed for 3 and 1/2 years.. too nostalgic!!

lawak bg aku!

Published August 8, 2009 by DaeyA HayaShi

xde pekdah langsung entry ni, aku pn xphm pehal aku post….hahahaha

Your JE Family featuring Arashi, Kanjani8, KAT-TUN, NEWS, Kinki Kids, and TxT by ginryuu
Your Name:
Your Age:
Your Favorite Color:
Your Ichiban: ArashiKAT-TUNKanjani8Kinki KidsNEWSTackey and Tsubasa
Your Father:
Your Mother:
Your Sibling #1:
Your Sibling #2:
Your Pet:
Your Best Friend:
Your Lover:
Your Stalker:

yamapi ayah aku?massu mak?hahahahahahahahaha!!!!!! lawak giler! y sesuai nakamaru jd pet aku…haha mmg sesuai giler…..
(xpasal2 kamenashi nk stalk aku??????!!!!)
lawak r benda ni bg aku!

kuasa “ADA AKU KESAH?!”

Published August 4, 2009 by DaeyA HayaShi

Minggu lepas kwn aku ada tanya “kenal shahrul x?”. Aku pn col die nk tnye ape kehalnye….rupenye ada budak unknown col msg die btau namenye shahrul…kwn aku terpk ex aku lak….aku xamek port lgsung time 2….tp smlm….

Aku col kwn aku, cite tang 2 tang ni (almost japan stuff) tibe2 die cite kt aku budak unknown 2 col….die kate budak 2 duk tanya sape ni (pdhal die y col dulu, tahpape)…kwn aku da penat dalih2, die straight tanye “ko shahrul izhan ke?”…pastu kwn aku cite talian putus…aku pn pk, cmne lak mamat  dpt no yong ni….aku pn mtk no budak unknown 2….aku nk make sure betul ke dak ni…

Aku col nk dgr sore die…die agkt tp sore pelik giler…die buat sore ala2 katun xjd…aku letak r…compem bukan….aku btau kwn aku 100% bukan…tibe2 lak die col…aduh masak! Aku agkt die ckp “ni ****** ke?” name 2 agk lawak r…aku jwb la “bkn r, slh no td…name aku sedap je, xde pelik cm2…sori2 slh no”. Aku terus letak….ingt da senyap, rupenye…

Pg2 td die anta msg tanya soalan y same….aku panas tol….aku ckp r “bukan! Aku salah no la…xyala msg2 lg”…tibe2 msg masuk lg, ada ke die ckp “abg xya nk tipu aku la….ni ****** kn…” pergh budak ni mmg annoying giler, betul kwn aku ckp…aku bls r “kn aku kte bukan…xya r nk tanya lg….lgpn aku pmpuan r!”….die anta “****** 2 pompuan la..” aku pn laju je taip “ADA AKU KESAH?!”….

Pdn muke….tp aku rse dak cm 2 sure xmkn saman punye….tibe2 msg bunyi lg…tp ayat die da lain “pedulik ape aku ko kesah” hahahahahaha!!!!!!! Aku menang! Die da bengang….aku ckp “bagus! Xya r msg2 lg…nti aku saman sbb ko ganggu privasi org..” die bls lg 2, “er eley poyo giler…blah r.” Hahahahahahaha…..sonok giler aku!

Xkuasa aku nk lyn budak cmni….kwn aku kre baik hati lg 2…power gk ayat “ada aku kesah” ni…selalu aku buat melawak je…..

Credit 2 geng genting sbb diorg y knlkan ayat ni kt aku….aku da sedap gune je ni…

mode:MasudaTakahisa17

xda tajuk

Published June 26, 2009 by DaeyA HayaShi

argh! aku xtau nk bg tajuk ape…lame aku duk pk, idea x in lgsung….end up with that title…xda tajuk….bagus betul ‘idea’ 2…

recent event: wani become a U dude.

td pg wani kejut aku, nk salam…die da siap nk g daftar jd budak U….aku y gah mamai, salam, tido balik….sejak smlm mlm, die duk practise pkai tudung besor y ada cop U die….mmg tensyen aku tgk budak ni….bkn die je tensyen, aku skali join….besor alam tudung 2…die kate lerang 70, tp aku rse cm 100 je…tudung 2 pihak U die bg time tahmidi tp tok orentasi ni pn die ckp dpt tudung cm 2 gk….die selalu tanya aku, ape org U ni pk bg tudung cmni…bdk pkai tudung labuh pn xsggup nk pkai…mmg agak parah r keadaan die hanya krn tudung besor 2….aku ckp kt die, ingt je benda y kite benci nk buat nti akan berakhir jugak….hope she’ll be alrite….ma ma, omedatou wani chan! jd r budak U y berguna…jgn jd budak U cm akakmu ini….wahaha.

bile tgk die prepare tok masuk U, aku teringat time aku mule2 nk daftar dulu….da 3tahun berlalu….kejap giler masa berputaran…bersediakan aku utk melancarkan serangan megajar anak bangsa?insyallah, aku akan buat y terbaik…[fight-o]

………………..

smlm aku beli 1 lg dvd…Tantei Gakuen Q…cite budak2 sek detektif…cm best…pelakon, Yamada Ryusuke (Hey Say! JUMP), ryunosuke kamiki, wakaba katsumi (adik Wakaba Ryuya y cute giler blakon nobuta, gokusen 3), Kaname Jun (blakon ryusei no kizuna).

………………..

next week aku plan nk balik Kampus awal….nk g tgk Transformers…yay! xsabor giler…farah-chan nk ikut skali…ikut perancangan, mmg byk giler tmpt nk g….nk g Low Yatt, dak farah nk beli hard disk, nk g tgk wayang, nk g Kota Raya beli DvD…hurm xda r byk sgt….heh

………………..

td aku tgk msg kt toolbar News_Jpop,, ‘oricon: men with beautiful skin’ [oricon is a company which rensponsible in supplying ranking and statistic on Japan’s Entertaiment Industry] and for this ranking,

Oricon surveyed 500 males ranging from their teens to their forties, creating a “men with beautiful skin” rankingbecause of demand for men’s cosmetics and salons increasing, people are becoming more conscious of male beauty. so the result from their survey is:

1. Teppei Koike
2. Masaharu Fukuyama
3. Gackt
4. Takuya Kimura
5. Hiro Mizushima
6. Eiji Wentz
7. Haruma Miura
8. Hiroshi Tamaki
9. Tomohisa Yamashita
10. Hideaki Takizawa

hah, aku da agak da sape y akan ada dlm ranking ni….Mizushima Hiro sure punye, Miura Haruma agak xsgke die atas dr Yamapi…tp Teppei no.1?cm xcaye! mmg die cute tp no.1 agak power 2…Hideaki Takizawa tewas dgn Yamapi…hehe yatta! tp y best, Takuya Kimura still bertahan dan Akanishi Jin xda dlm list…yesz! aku sonok giler…hahaha

………………

pg td aku dgr mama ckp kt wani, “micheal jackson da mati wani!”…aku y gah tido agak terkejut sebentar….dah mati?sat ni adik aku ckp die mati sbb barah kulit, barah telinga, sakit jantung…tulang telinga die da xda sbb letak kt hidung nk bg mancung….byk lg sakit die…tp betol ke die 2 da masuk islam?cm xcaye je….nth r, lantak…aku bkn minat pn MJ 2…

………………

sejak bp bulan ni, aku malas nk layan Fster dgn Facebook….apetah lg Myspace…belog y xda penghuni ni jgk aku selalu jaga….port tok bersendirian…tulis ape aku pk, pk ape aku nk tulis…more convinient 4 my age i think….

………………

bile modul aku nk siap?aku pn xtau r!!!!

maybe i should lower my crazyness toward Jthing for this meantime

~sayonara~