NONSENSE: when I boring

All posts in the NONSENSE: when I boring category

tema baru belogku ;)

Published November 14, 2010 by DaeyA HayaShi

hi ;D lame xberbelog dalam bahasa ibunda >< 2lah, mengagungkan sgt bahasa penjajah -_-” owhh tidak >< penjajah adalah musuh ketakku ;p bahasa omputeh rojak petis ni hanya digunakan kerana musykil, ada org xfhm bahasa melayu rojak buah aku XDD konon2 perasan r, ada org obersi nk bace sarang belog aku nih ;D haha~ walaupun mustahil, tp nk juga perasan! ngeee~

lebih bebas jika berbelog dlm bahasa rojak buah kan ;p vocab pn mencurah cm peluh time duk tgh dataran merdeka^^,” heee~ kalo gune bahasa omputeh pn, aku pkai taram je suke jantung aku nk buat ayat, grammar? vocab? tenses? owhh~ persetankan itu semua XDD asal aku phm sudeh ;p

nk kate aku bangge dgn bahasa ibunda, pn x.. ops, sori.. patriotism is one of those human made that i hate.. prioritiku diletakkan pd Agama.. kemudian keluarga.. negara? tgk keadaan, kerana terlalu menimbun kepincahan y ada.. buat masa skg, abaikan je ;p

tema belogku sudah byk berubah ye ^^ dr kegelapan kepada kecerahan.. haha~ hitam tu even membawa getaran mistik, magic & misteri.. tp hitam 2 nmpk bergaya u XD xpe, tema ni pn nmpk cute.. lg2 bile dipadankan dgn banner buatan sendiri y agak childish & xmature ;p haha~

isinya masih sama, xberfaedah, xbest dan xbernas langsung.. kerana ramai diluar sane y lebih mantap otaknya, jd belog ni xperlu diskemakan oleh tuannya y mg xskema lgsung #_# sy berbelog dgn cara saya tanpa hipokrit ^^; kerana belog ini adalah milik mutlak hak cipta terpelihara tuan empunya.. xsuke? click aje butang ‘x’, habis cerita ;p

pape pn, ni belog suka hati aku, suka hati lah aku nk buat apa ;D

to my fandom friends, thx for following this blog silently.. i like silent-mode >D<
kwn2 len y terkelik2, terbace2, dan y mmg ikuti perkembangan semasa belog usang ni, pn mekacih ^^
komen adalah hak anda… anda yang menentukan ^^

inilah dunia kecil aku utk bertapa… sorang2 xde hal, ramai2 pn xkesah ;D


i want to date a postman!!

Published November 7, 2010 by DaeyA HayaShi

now, i look like one of those desperate housewives ;D haha~
but seriously, i want to date a HANDSOME postman even for a minute!!
i repeat, HANDSOME! XDDD lol~
coz he will give me 4things i really wait for ages long…

1. NEWS’s single – Fighting Man
2. NEWS concert merchandise – bag & file
3. Letter from MOE to let me know where & when i’ll be posting as a tice.
4. Picture of me accepting the scroll on my graduation.

well, concerning too much also dame deshou..
at least, knowing that something will arrive to me by post make my heart unconsciously excited ne ;D
just patiently wait, the time will come \o/ insyaAllah.. shinjite kudasai!

abang posmen!! jom kapel seminit >< ahaks!
——————————————————
now i’m happy coz i lost another 1kg \o/ yatta!! gambaremasu~

BDAY YA!

Published October 21, 2010 by DaeyA HayaShi

03:59 am,
monolog: mengapa mataku masih bulat dan otakku masih segar?? haish~

siang td aku terima sepucuk msg.. spt biasa ia dr celcom tercinta.. tidak seperti msg2 memujuk rayuku supaya topup utk mendapatkan ganjaran itu dan ini, msg kali ni tune lain sendikit dr biasa..

aku xperlu topup, hanya perlu membalas ‘BDAY YA’ utk mendapatkan ganjaran 7 hari panggilan/sms percuma ke no. 8pax dr tarikh 23/10 nanti..

tiba2 aku termenung……… perlu ke aku balas msg ni, sedangkan…… aku sendiri xtau nk panggil sape selama 7hari/24jam nanti…. tp dah org murah hati, xkan kite nk jual mahal…….

kalau org lain, siap menanti bila masanya celcom nk bg ganjaran hebat lg percuma.. gayut bagai nk putus wayar.. nasib hp skrg xde wayar ;p cume telinga jela, panas berwap.. tu pn dpt diatasi dgn earphone.. kirenye ada jugak la wayar XD guling2 putus, aje naya.

BDAY YA masih bermain dalam minda.. membuatkan aku sedar…. owh, hpku sesuatu benda yang sgt kesunyian…. hingga dpt durian runtuh pn masih xdpt nk gunakan krn xde kasih syg nk dikongsikan… hahaha~ salahnya dimana? mestilah tuannya ><

hpku xde awek nk dikontek, kasihan… hpku xsuke nk bergossip, kasihan… hpku kaku cm batu, kasihan…. tp hpku meriah dgn lagu… alarm pun masih beralun selalu… dengan erti kata lain, walau dia sgt kasihan tp dia masih diperlukan XD kih3~

bagaimana hpnya, itulah tuannya… mmg kasihan tp dia masih lg ceria dan gembira sentiasa >D<

mungkin org y sama bakal jd mangsa ;p get ready ya!

jom meraban!

Published October 8, 2010 by DaeyA HayaShi

tgn gatal nk menaip,
bosan.
cerita mmg hot-hot belaka,
tp rse xperlu nk dipotretkan dlm bentuk kata-kata.
akhirnya keputusan utk meraban diambil ;p
hiks *gelak kecil*

kesedaran diri ini sedikit merapu sejak 1-2 bulan ni amat sukar dibendung.
jiwa kacau?
barangkali jiwa meracau *sengeh*
kalau hidup xde probs, no sweat challenges la beb (!)
*gelak jahat*
ahhh~! masalah carik sendiri, 2 yang parah ><
sbnrnye xya hadap pun xpe.
tp yang best makhluk Allah yang sorg ni,
masalah ke x,
same je gilernye.
hiks ;p

skrg, dan sejak semalam,
insyallah xnk hadap hidangan masalah tuh.
xde kelas nyah! *tgn patah*
eeeeuuuu ;p
ape2 pun, jiwa kena kuat dan mulut kene senyum =)
betul x intan?
sape intan? ahaks ><

pg td mimpi ngeri!
mimpi sekumpulan org… india kot nk jatuhkan Islam T_T
aku dlm mimpi 2 sgt susah hati fikir cara pertahankan Islam.
aku siap merayu kt sorg minah india muslim ni walau ape pn jd, jgn sesekali tinggalkan Islam.
dalam mimpi 2, mereka sebarkan yang neraka itu tipu.
sedih.
aku dgr ada org sebut ‘Yahudi’.
apa petanda mimpi ni?
mungkin aku terbawa2 bacaan tafsir Yaasin dlm mimpi.
haisshh~

ari 2 aku ada mimpi kene makan ular besar.
bangun2 tanya atok, ape petanda mimpi ni?
*excited*
atok, “kalau mimpinya pagi da xaci da *gelak*”
ishk >< ingat ada org nk terus menikah aku.
hahahaha!
x logik ok ;p

hurmmm~
xsabar nk jumpe member2.
bajek nk turun KL sok,
tp mama request tunda ahad sbb syeli balik.
mama kate, kesian syeli agaknya die nk borak2 ke.
baiklah mamaku ^^
ahad pun aku ley merayau sorg2 kt KL dulu.
lame x buat keje tuuu!!!
sgt syok woo~
lg2 kalo ada benda nk diishoppingkan.
mmg 1 KL aku jelajah nanti ;p
dalam otak ada extra plan,
tgk Sammy sorg2 XD
OMG! Sammy tu sgt cute~~
dan ika selalu marah bile aku excited tgk katun dan ckp mereka cute.
hiks.

cukupla stkt ni omangan kosongku.
lapar!

Dewasakah Aku?

Published July 2, 2010 by DaeyA HayaShi

setelah menjawab beberapa soalan…….

KAMU SI BIJAK!

“sikap kamu yang banyak pertimbangan memang patut dicontohi. itulah sebab ramai orang suka berkawan dan berdampingi dengan kamu. Kamu faham bahawa menjadi seorang dewasa, tidak perlu terlalu serius menjalani kehidupan. Sesekali, kamu ingin juga mencuba sesuatu yang baru, manjakan diri serta berani mengambil risiko. Cuma apa yang bezanya, kamu lakukan semua ini tanpa merugikan orang lain. Bagi kamu, kesalahan bukan untuk dikesali tetapi boleh diperbaiki dan diambil sebagai pengajaran. Jangan terkejut jika ramai lelaki juga berasa senang berkawan dengan kamu.”

comment:

aku xbijak lgsung~ huuuuuuu….

tp kebanyakkan statement kt atas mmg kene dgn aku, especially y bold.. yup, aku mmg xsuke terlalu serius dlm hidup… ada sesetengah org sgt perfectionist, aku tension tgk org cm 2… semua nk details, nk bagus smpai kdg2 menganggu org lain.. sbb xde benda y perfect dlm hidup.. just relax and having fun ^o^ kdg2 terlalu bergantung pd org lain pn pd aku, xok.. 1st try buat sndiri, salah xpe. gagal xpe. asalkan kite cube. lepas 2 baru consult dgn org y lebih pakar.. means kite da cube berusaha, berdikari.

mengambil risiko, hehehe~ yup 2 aku.. rules breaker XD tp aku xsuke benda y mencabar cm rollercoaster XD huuuu~ zannen ne… aku penakut >< aku takut hantu, aku takut benda tinggi, benda laju.. iyaaaaa ><

kesalahan mmg bukan utk dikesali, 2 mmg pggan hidup aku… kenape nk kesali ape y dah kite lakukan? menyesal, xpenah ada dlm kamus hidup aku..  serius ni pendapat aku… kdg2 manusia, bile melakukan kesilapan.. die akan menyesal, kalo buleh kembalikn masa lampau, xnk lakukan kesilapan 2… tp penah x terpk, krn kesilapan 2 kite berubah, kite jd lebih baik, belajar memahami kehidupan? mgkin pd hakikatnye kite xnk buat kesilapan 2, tp sbb xnk buat silap lg kite berubah, tol x?

ramai lelaki suke kwn dgn aku? …………………. hurmmmm~ ye kot.. tp xtau la knape… kt sekolah mmg aku lebih rmai kwn lelaki… pemikiran diorg lg simple… xde merajuk, xde kecik2 ati… tp disbbkan da bsr2 kne jaga batasan, so kureng la sikit kwn dgn dak lelaki time kt U..

*1 lg point dr personaliti y menarik:

– perhubungan cinta: “kamu lebih suka bersikap ‘hard to get'”

comment: that’s rite yo XD haha~

booooooooooooo-ring (“<~~~~~~~~

Published June 22, 2010 by DaeyA HayaShi
iyaaaaaaaaa~~~~~!!!!!!!!!!!
cmne ni, kebosanan melanda diri (oдO;)““““
ahh~! jiwa meracau, hati meronta, otak blur >,<!
semuanye serba xkene (_’Д『)
hidarime tantei eyes, takujo kabanchi, sume jd xbest (#x#`)
nandeeeeeee?!!ne masit, mmg xbest ke aku y xbest?
fb lg la bosan T_T
*termenung*
makan?………… no! no!
tido?………………. xngantok~
ahh! aku mmg gah mood boring, bg ape pn xjalan *fuu~ fuu~ fuu~*
*menongkat pipi*
korang nk tau, ikan paus besor hitam putih 2 sbnarnye lg bijak dr dolphin…
ke da tau? ( ̄□ ̄;) ehee~
walau cmne aku ubah sane sini segi belog aku, rupenye ttp same je kn~
sangat xkreatif | (—_—) | nguuu~
korang nk tau, meggi dalam cup sbnarnye terapung diudara… heek~
ke xmenarik jgk? ( ̄□ ̄;)
ckupla, aku xmampu nk merepek lg >,<
layan jela Taiyo to Umi no Kyoshitsu, at least psl cikgu dgn murid..
uwargh, rindu pulak kt diorg (‘∀`)\
apam col btau afiq pth tangan…….. tp masih ley buat lawak lg…. mksudnye hati die xpatah, ok la tuh! hahahahaha~
result paper 2 sume menyedihkan, gomen ne~
tp terima kasih sgt sbb korg nk berusaha sbb saya T_T tp kalo korg berusaha, berusaha utk diri korg niat krn Allah dan keluarga, pstu saya eh.. heee nk gk ^o^
dah. cukup.merepek!

RM50 —> ?

Published June 16, 2010 by DaeyA HayaShi

aku ada rm50.

rm20 dari atok, rm30 dari abah.

abah kata, “g la beli ape2 keperluan kt sane (mahkota parade)”

aku berfikir, ‘keperluan ape….?’

bile da lame xpgg duit, rm50 2 byk sgt.

kt dlm Dataran Pahlawan mmg ada mcm2 yang menarik, tapi…..

aku pecahkan rm50 dengan beli POPCORN XD *funny*

nk beli tp sayang duit, nanti kalo beli da xde duit…

*sungguh sadis*

tibe2 aku terfikir, ahhh~! nk g KL la, ley jmpe Masit g BON ODORI ^_^’ tapi…… mane cukup T_T

*sangat sadis*

ari esoknya, aku teringin nk makan aiskrim. tapi aku nk aiskrim yang mahal. tapi aku sayang duit. gimana?

*teruk tol!*

akhirnya aku beli aiskrim rm5 sbb nak makan ramai2.

*heh~*

so, aku ada lg, rm40. topup? xde keperluan selain msg adik2 rm5 sebulan pn cukup.

akhirnya………………….

rm20 aku beli krim pati halia, rm4 utk majalah rapi dan rm4 utk majalah e-pop (sbb ada poster NEWS, xley tahan >,<)

huhuhuhu~~~~~~ *kerana dietku jua*

bukan susah nk habiskan rm50, aku tau.

sbb 2, aku sayang rm50 2. tapi dah xde da~ hakikatnya, msti akan hilang juga, rm50 aku tuuuu~