HERBALIFE: my life

All posts in the HERBALIFE: my life category

satu perjalanan..

Published October 29, 2011 by DaeyA HayaShi

~2009~

~2010~

~2011~

saya dah 🙂 anda bile lagi?


TAKE YOUR CHANCE DARLING ;D
GOOD LUCK!

Advertisements

kisah budak demoks dr A-X ;)

Published September 29, 2011 by DaeyA HayaShi

*sambil minum cookies n cream vanilla shake*

selesai sudah sesi mkn2 tok arini ;p sbb cik dayah dah minum dessert kn. hee~

oke, sgt excited nk blogin entri ni…! dr pg td duk pk bile nk start taip, bile nk start taip nih.. haha~ jgn meletakkan harapan anda setinggi lngit kpd entri ni, ia cume kisah budak cumel y gemoks je. bkn kisah baju kawin tayang kt musium oke. (y tu sila google baju-kawin-memey-musium, berderet smpai pth jari scroll mouse pad)

b4 start, yok wat imbasan bergambar (alat ABM menarik perhatian pelajar ;p)

rsenye ni time sek men.. ishk *sebak* aku ke nih?
ni waktu aku kt MATRIX JOHOR, waktu ni umur baru 17-18 thun. *start merah mata*
meningkat matang, meningkatlah lemak2 ku *air mata bergenang*
1st year kt Universiti, sgt bahagia jd y terbesaar antara semua *hingus pun turut bergenang*
tp masih rse ‘aku lah ter’cantek’ antara mereka’ wakaka *tetibe gelak besor XD*
majlis perpisahan time praktikal.. last gmbr sejarah kegemokkan. *nagis meraung2*

cukuplah. aku xsanggup nk telek satu2 gambor zaman purba ni.. rse dihiris sembilu T_____T wuuuuuuuu~ tp itulah kehidupan yang aku lalui selama ni… bukan setahun 2, berkurun lama…, ops sori, sy xde gmbor time tecit2 la… tp time tecit sy cm cumel sgt, malu nk tunjuk ;p keh3~

kite men teka2 nk? agk2 kome ler, saiz bape baju2 dan seluar2 budak demoks seperti di atas? rse2 saiz L muat dok? muat. cm nangka bungkus kalo ayat mama aku… *nagis* sbb dulu selalu kene kutuk dgn mama cm gitu… ;( dah kalo XL pon muat2, mesti la XXXL pon penah kn…EXTRA EXTRA EXTRA LARGE!!! giler byk ‘X’! huuuuu~ (ya Allah, kuatkan hatiku y sedang mengutuk diri sendiri)

kini bermula lah kisah budak demoks bernama Nur Hidayah Mohd Soffian (nama penuh biar org kenal aku 1 dunia XD kah3)

impian nk kurus mmg sentiasa berada dlm diari hati. xsuke gemok, tp xbuleh benci dgn badan sendiri. tu kan pemberian Allah *insaf* impian sentiasa jd impian… usaha. percayalah. usaha. tp sia-sia. selalu give up ditengah jalan (normal laaa kn) time blaja dulu, xsuke stress, makan konon2 la ‘jaga’ tp hakikatnye xde jaganye pon.. konon2 la mkn sikit, tp cube kire bape kali kuar makan mlm dgn mber2? cube kire, bape kali celebrate kuar mkn kt KFC la, PIZZA la, pyoor la, rakyat tomyam la, mamak la, Easy Cafe la, Easy Corner plak… pastu g paso malam, tiap2 minggu cari rangka ayam la, yongtaufu, nasi kerabu, kalo pose, diam2 pegi bazaar ramadhan, kunun2 nk cari air je, tp beli gk yongtaufu, karipap sambal, nasi kerabu!!! x ke ko di PAM PAM dek makanan y xsehat tuuu????!! *nagis teresak2*

oke, itu menjawab hasil kegemokkan yang melampau…

selalu tanya diri sendiri… kenapa aku x cm kwn2 y lain??? kenapa aku xkurus…? kenapa diorg ley makan, aku xley…? kenapa aku kene diet, diorg xya pom…? kenapa? kenapa? kenapa?

ape jd kalau asyik ler ko tnye kenapa je?? jdnye, xbersyukur. kenapa x tanye, kenapa Allah jadikan aku kt muka bumi nih???? kerana aku adalah khalifah Allah untuk beribadah kepadaNya. kn sejuk perut mama mengandung 🙂

keputusan besar dalam hidup diambil pd tahun lepas untuk TEKAD menurunkan berat badan yang semakin menggila. aku perlukan WHY y maha hebat utk aku terus bertahan tanpa beralah berpatah jalan.

‘WHY’ – KENAPA

bukan kenapa aku gemok tp kenapa aku kene kurus.

aku ada WHY y sgt besar… I FIGHT FOR MY WHY WITH ALL MY HEART! I’M WILLING TO DO ANYTHING FOR MY WHY.!

betul. nk berubah bukan mudah. tapi utk berubah perlukan muhasabah. ada org nk berubah sikap, ada org nk berubah tabiat merokok, mcm2.. semua ada dugaan.

kerana WHY aku, selepas setahun lebih. ni lah hasilnye.

cube teka mana satu saya ;p keh3~

Ya Allah, kalau dulu aku paling besar dlm gambar pape pon. skrg rse cm kerdil tok percaya aku antara y kecil walaupun masih lom ckup kecik lg ;p (tok pgetahuan y xdpt cam saya, sy y baju kuning tu ^^)

mcm magic kn ;p dr sebesor minah jd kecik skit. oke, sikit je, lum ckup lg XD especially pd org2 disekeliling aku, y tgk aku dr besar, makin susut, makin susut. makin susut. tp diorg still xperasan. still rse aku gemok. hoho~ tetibe org ckp aku da kurus baru diorg tgk betul2 🙂

nampak mcm senang. tp hakikatnye Allah je tahu. tp TEKAD dan ISTIQAMAH demi WHY td y buat aku sampai kt huruf X dari A ni.. baru X belum Z sbb still undergo my shaping n firming process.

2010 jd titik bermula TEKAD y sebenar. aku ISTIQAMAH buat kardio exercise selama 45min-1jam setiap hari selama 3bulan.. makan kawal, air minum lebeh sikit dr biasa tp still time tu xsmpai pun 500ml sehari.. konsisten until I’d lost 10kg within 3 month.. time tu WHY still same tp masih samar xnampak lakaran pun.. cume yakin dgn Allah je.

nilah hasilnye 🙂

xbyk beza kan, tu lah kalo pg gym, die xde wt shape up. cube turun air y byk.

 tp time tu tekad masih belum balut seluruh jantung aku lg… ada gk tebok2 makan, xtmbh dgn malas nye, duduk je tgk drama jepon.. so 10kg je trun pstu static. -___-”

misi tetibe meletop bile aku dah start keje.. time tu rse penampilan diri harus CANTEK. oke diulangi, CANTEK! ;p cikgu gemok, x vogue.. hahaha~ xde la, bile dah keje, cikgu plak tu, cite2 rakyat ni mmg merata.. lg2 bile mber posting same2, sebaya dah kawin, pergh, tergugat gegat la iman mak nyah!! kalo gemok, mane ley kawin!! xsantek r! ketika itulah WHY ku merah membara membakar diri ><

decision tok consume HERBALIFE adalah y terbesar dlm hidup aku.. sejak aku mula amalkan nutrisi ni, it’s totally change my life… badan aku lebeh kpd shape up dr lost weight.. baju melonggar, seluar kne pkai pin, muka xtembam.. tp semuanye kene ada TEKAD, mmg susah, nk ubah gaya permakanan kite, tetibe dr mehon goreng ayam goreng, ke shake y kekadang xsedap kalo xpndai buat. dr ngunyah kopok2, ke mkn roti gandum dgn epal.. dr mkn nasi ke mkn lauk je. dr mkn mlm tukar jd shake lg.. dr xpenah bwk bekal air, kne minum air 6 liter sehari.

Allah je tahu, bertapa aku bertekad demi WHY aku.. tp kalau tnye aku y dah alami segala bagai cara nk kurus, serius Herbalife paling senang nk kurus. ni cite dr gemok nk cpt nmpk kurus, 2 bulan je aku ley jd cmni.

dah mula berani memakai jubah *wink*

masuk bulan depan genap 6 bulan aku consume herbalife dgn habit makan seperti diatas.. untuk bertahan, harus TEKAD dan terus ISTIQAMAH.. sokongan sgt besar dr diri sendiri… mental sendiri y sgt hebat bertarung bertahan demi kurus dan sihat!! Allah je tahu, bukan senang. tp aku pgg ayat ‘setiap usaha PASTI ada ganjarannya!’

TEKAD, x ‘sarapan’ kt kantin (sarapan cikgu2 adalah makan tghari), TEKAD x mkn snack tinggi kalori, TEKAD minum air wajib 4-6 liter sehari, TEKAD x makan nasi, TEKAD puasa sahur dan berbuka hanya alor+tea+shake je.. TEKAD xpg bazaar ramadhan. TEKAD xmkn ambang nenek y sedap. TEKAD raya tahun ni xsentuh ketupat, TEKAD xmkan masakan mama y sedap tok jamuan raya, TEKAD x snacking kepek raya, TEKAD xmkn byk time beraya, TEKAD x pg rumah terbuka tok makan, TEKAD suka roti gandum xsedap dan epal hijau y masam..

mampukah anda?

tapi inilah pengorbanan.. untuk sebuah kehidupan yang lebih baik 🙂

ni xcite lg bab TEKAD aku pg buat treatment.. ni lg gerun org nk start diet ;p keh3.. oke, ni option.. die same je cm exercise.. tok penurunan lebih cpt, exercise amat disarankan.. kalau malas, xpe.. keep on healthy diet pon da oke cume lmbt sket je nk nmpk hasil..

skrg aku di fasa shaping y hebat.. dsbbkan aku nk kne cepat dpt hasil, exercise dah xbuleh jd option. aku perlukan cara pembakaran lemak y lebih tinggi.. so aku decide tok buat Massage Therapy.. bunyinye cm best giler… ala2 SPA-Q plak kn ;p padahal, NAUZUBILLAH sakitnye!

oke, menurut kajian y aku bace, its comparable to exercise. means fungsi same dgn exercise kardiovaskular tp tujuan die lebih kepada memecahkan lemak dan selulit y berketul2 lamenye dan control the cellulite to growth again.. tp kalau xbetul2 TEKAD, sila abaikan perkongsian ni… huhu~

tetibe aku wt explaination ceramah free kn ;p selulit dan lemak y dah lame bwh kulit kite ni, die akn berketul2, bile org tu urut/ aku pggl tonyoh sbb mmg cm kene tonyoh, sakit giler! die akan urut kuat2 smpai panas badan kite pstu bile die tekan bahagian limpa (pusat pengumpulan lemak) dan tarik ke atas badan. meraung sakit I say u! sbb limpa kalau tersumbat ssh lemak nk buang.. pape pn, skrg kalo g massage aku dah rse sonok sbb dah xsakit cm dolu 😉 siap ley nk tetido plak.. haha~ tp awal2 kne TEKAD la, smpai 10x baru xsakit sgt tp still sakit oke.. sbb lemak dan selulit dah pecah tggl nk dibuang jauh2 aje ^^ ditmbh lg dgn wrapping, sauna, hot blanket… tu sume xbest, sume menyeksakan. tp TEKAD krn WHY. diulangi, ini option sbb xpraktikal dan perlukan azam dan duit y lebey.. pape pn, kne TEKAD ubah cara permakanan dulu 🙂

keputusan yang besar.. mmg bukan mudah tp percayalah, gemok itu sakit. bace lah kisah Ustaz Hasrizal, ambil kata2 positif spjg beliau menurunkan berat.. xkn nk tggu smpai doktor isytihar, ‘cik/encik perlu turunkan berat badan kerana tekanan darah tinggi dan berisiko menghadapi diabetis.’

jom sayang diri kita 🙂 nti berduyun2 org syg kite, cayolah! haha~

We’re HERBALIFE’s PARTIMER

Published August 1, 2011 by DaeyA HayaShi

nk buat short entry je 😀

this is us before.

kitorg xde planning pape tok future.. empty eyes.. time ni g holiday pn berhutang dgn abah sbb sgt bosan kt rumah.. lepas keje byr balik hutang g holiday.. seyus aku bayar balik ^^, sbb kitorg bkn sng nk dpt duit… nk shopping pn pk 10x, ke rsenye xshopping pom, melainkan dpt PTPTN (tu pn pinjaman)

dan kami ada masalah body yang sungguh xcantek =.=”

tapi lepas buat decision nk ubah hidup kitorg pada 31 Mac 2011 sebagai

ni kami pada 31 July 2011.

KAMI INTERNATIONAL WORLD TEAM MEMBER HERBALIFE 2011

ALHAMDULILLAH, SYUKUR KEPADA ALLAH~

aku settled pada May 2011, wani pada Julai 2011.

dan kami layan untuk menyertai!!!

xsemua layak untuk menghadiri training ni.. Alhamdulillah, kami decide untuk serius, dan Insyallah di sana kami akan cari kekuatan untuk lebih fokus dan serius!

kat sane, xde yang main2 lagi, xde mcm kt extravaganza, keluar masuk dewan, jalan2, semua yang serius only akan fokus on training. Alhamdulillah aku qualified VIP seat duduk depan sekali with all president team 🙂

aku nak cari kekuatan utk fight for my next stage!

INTERNATIONAL GLOBAL EXPENSION TEAM MEMBER
(TOP ACHIEVER BUSINESS TEAM)

ameen~ ameen~ ameen~

Allah, kuatkan semangat kami untuk terus membantu orang yang memerlukan..

kitorg biasa je, buat herbalife part part time, some time, kdg2 no time.. aku cikgu 24tahun, wani student 22tahun xde lesen kete, kenapa kitorg buleh, tidak anda? 🙂 kite same2 naik bukan terus jadi OKB, kite naik same seperti manusia biasa. pilihan je berbeza.

“THE DIFFICULTIES IN LIFE ARE INTENDED TO MAKE US BETTER NOT BITTER”

“EFFORT ONLY FULLY RELEASED ITS REWARD AFTER A PERSON REFUSES DEFEAT.”~ NAPOLEON HILL

“ONLY THOSE WHO RISK GOING TOO FAR CAN POSSIBLY FIND OUT HOW FAR ONE CAN GO.” ~ T.S. ELIOT

RAMADHAN lebih sihat, insyallah :)

Published July 22, 2011 by DaeyA HayaShi

pejam celik, pejam lagi, celik lagi, pejam dan celik, dan lg dan lg. Alhamdulillah, Allah masih panjangkan usia kite hingga saat ini ^^, Insyallah Allah akan beri kesempatan kite bertemu Ramadhan Al-Mubarak yang tggl beberapa ari je lg… weeeee~ :D/

ishk, rsenye b4 ni selalu je wt entry bile dah nak puasa, nk wt preparation rohani, preparation nk raya ;p heee~~ tp mulai tahun ni dan seterusnya insyallah, entry menjelang raya ada lain skit 😀

Ramadhan je selain beramal ibadah, ape yang best???

FOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODSSSSSSSS~!!!!

lots of food!!!! variety of foods!! ishk >< puasa jadi medan ‘GAIN WEIGHT’ yang hebat bukan? “D so sesape y nk gain weight, amek kesempatan ni ;p ishk~ jgn2… mkn2 yang byk spt diatas mmg sodaaaap belaka… jujur, setiap kali puasa, aku gain 1-2kg, raya baju xmuat tu mmg selalu la.. just imagine, kalau sehari semua makanan nk dibeli. aku y menahan nafsu ni pom gain weight, apetah lg yang xley tahan.. 5kg pn capai.

apekah tindakan seterusnya? puasa 6? raya pertama, excuse. kedua, excuse, rumah terbuka pn excuse.. bile nk trunkan 5kilo tu? huuuu~

it’s a nightmare.

this is my 1st time ramadhan dengan nutrisi herbalife.. tapi pengalaman puasa ganti & sunat dengan nutrisi ni sgt seronok!! sampai aku ADDICTED PUASA DENGAN HERBALIFE. jujur, sgt addict.. smpai nk gk puasa ari jumaat even ganti dah habis, xde puasa sunat yang special, nk gk puasa sbb rse seronok. tp disbbkan Allah xsyorkan puasa ari Jumaat, Sabtu, Ahad. so cancel. huu~

kalau selama ni kitorg tukarkan breakfast ke healthy breakfast.. kalau puasa, hanya tukarkan SAHUR anda ke 1 2 3 program, dan BUKA ke 1 2 3 program. alhamdulillah, bertenaga, xlapar kebulur, xpenat, xngantok, bonus buleh turun berat badan dengan kadar yang lebih cepat!!

xpaham ape tu 1 2 3? this is the program.

mula2 aku tkut nk coach org puasa dgn herbalife.. cmne kalau diorg xmakan nasi, nti lapar.. giler ke? siap bgaduh dgn adik aku, ckp xmungkin ley tahan.. last2 aku amek keputusan, I NEED TO TRY IT 1ST! then i can coach my customers.

aku try sahur, 1 2 3 (spt diatas), mkn sikit2 je lauk… resultnya, sgt pelik. xrase penat yang melampau cm selalu puasa tu, xrse lesu, bertenaga, xngantok, yang paling pelik. XLAPAR!

then aku fikir kenapa xlapar smpai kebulur cm selalu, kol 9 pg je da ‘kkkkkkkkrrruk~’

ok, make sense, simple je, 1st benda yang farah explain kt aku kenapa mkn herbalife waktu pagi, is this.

xpaham? ok, aku explain sket. for more detail, contact ur coach if have one. atau do contact me if u want me to ur personal wellness coach 🙂

ok, same jgk dgn kalau breakfast. kenapa shake replace breakfast kite seperti dibawah:

nasi lemak (nyum2, terliur)
Roti Canai (ngencis!)

bg 2 contoh je, dah merangkumi semua.. hehe~ sbb ramai ingt 2 ni ringan2 je.. (sbb kalo tnye breakfast ape, org jawab cmni, “alaa roti canai jeee” “akak sarap nasi lemak sebungkus je td, tu y lapar balik ni”) tp depa xtau, ni la paling berat!

perut kite yang dr rehat tidur lena, mula harinya dgn dipaksa bkerja keras. xde warm up, trus lari 10km.. ape jd? krem!
bile pg, kite makan berat terus. sahur dgn nasi berlauk pauk yang cm buka.. pastu amek meggi plak, roti, sbb takut lapar ni kn, 1 ari nk puasa, keje plak tu, amek lg susu penuh krim disukai ramai. errrkkk~ kenyang 🙂 tp tgk graf kt bwh ni

gula dalam darah melonjak tinggi lebih aras gula normal. insulin pon kerja kuat ni smpai 1 thp, die pn krem sbb xwarm up, bile krem, gula still dalam darah tp xconvert jd tenaga so die jatuh bwh paras normal myebabkan kite xde tenaga dan LAPAR! bile lapar, puasa yang tok 🙂 xsmpai tghari, krrrukk~ xsampai ptg, krrruukk~

then bile dah tau cmni, decide “xnk sahur la, xya bangun pg2 buta. ngtok.!” ape jadi?

bangun je, LAPAR! spjg ari la die lesu. penat la, ngantok la. alasan, puasa la boss.

kenapa bile amek shake herbalife, xlapar? aku tipu ke? hohooo~ xbaik tau tipu2 ni.. rezeki xmasuk nti 🙂

bile kite minum shake, dalam tu terkandung protein yang balance dan nutrisi lengkap.. gula dalam darah akan naik ke aras normal, xkn melonjak tinggi sbb shake xbyk gula pn.. bile diaras normal, perut kite akn warm up je nk bkerja.. lapar sampai kebulur mmg xde dan bertenaga sbb insulin xkrem. die sentiasa convert sugar tu sikit2 ke energy bile kite perlu.. bile ada lapar, die xrse pedih..

so? proven rite? puasa pn lebih sihat dan raya lebih bergaya 😀 nk tempah baju pn xtakut kan.. nti xmuat, naya ;p decide to take a step, improve ur healthy life style with herbalife during Ramadhan…

aku mampu turun 1 kg dlm 2-3 ari puasa. lemak tepu pn trun sikit demi sikit. hah! sape y perut buncit xde isi tu. better la decide buang lemak tepu sbb bahaya! nti saluran darah tersumbat, duit bil hospital lg mahal tau.. huuu~

selamat menyambut RAMADHAN dengan penuh barakah dan keberkatan. ameen~

superHERO!!

Published July 4, 2011 by DaeyA HayaShi

2 words only can explain my feeling after i came back from zero2HERO yesterday.

DO IT!! (DUIT) I JUST WANT DO IT!!! DO IT!! DO IT! DO IT!

i don’t care what ppl gonna say, what ppl gonna think, what ppl gonna see. I JUST WANT to DO IT.

sgt2 byk POSITIVE aura kt sane… that only can get from a POSITIVE ppl.. kt luar, sgt byr NEGATIVE aura y amat mengerikan.. tok lawan, kite harus jadi POSITIVE.

citenye, suppose aku smpai tok dftr, b4 kol 10pg, tp sek ada larian 1malaysia, aku g sek dulu bcz its my responsibility too, after came back ingt nk terus meluncur g melaka, suddenly rezeki Allah ada org call wanna start her 1month program.. so aku pn balik rumah dulu, amek semua brg y die nk, then pg rumah die lak, timbang2, coaching, consulting, n kitrog suddenly jd member 😀 best ❤ i got so many friends. then baru g melaka. smpai2 je, parking lot peeeeeeeeeeeeeeeeeeenuuuuuuuuuuhhhhhhh giiiiiiiiiiiiiillleeeeeeeeeeeeeeeee dgn kete bersticker HERBALIFE.. ohooooo~ dasat, 1 resort diorg sapu bersih.. mmg smgt giler tgk kepdtan herbalifer kt situ..

masuk training exactly kol 3. =.=” i know… i’m so late.. but, i’m not toooooooo late!!!!! even diorg dah jd 1/4 hero, I’m still zero. i stay focus. Subhanallah……… xtau nk explain cmne, sgt2 byk ilmu baru aku dpt time 2… semua sgt2 membantu.. sgt2 powerful… i miss the testimonial session, but cerita Pak Fauzi & Ibu Anita (guest International Millionaire Team Member Indonesia) sgt2 touching..

he start dgn MISKIN. die enggak punya uwang.. tp die MAHU BERUBAH.! die nk pg HOM, rm4 pn die xde duit.. tp die nk pg, die pinjam org. Dia nk beli IBP (bag membership hbl) rm98, die xde 1 sen pn… die ada 1 jenis ikan, ikan lohan (die pggl la) die ckp org kte ikan tu mahal, die beli xsmpai pn singgit, balik rumah, die tgk ikan tu, die nmpk IBP, IKAN = IBP, IKAN = IBP. haha~ die amek ikan tu masuk plastik, die jalan 1 kg nk cari org beli ikan dgn harga, IBP.. akhirnya…. xde.. die pnjm lg duit dr org2 tok beli IBP. pg HOM lg, die langsung disuruh pg ke STS. die fikir free, org tu suh byr rm50, die cume ada rm5 je. die pn bg rm5 tu, org tu xnk. die MARAH, sbb pd die rm5 sgt besar bg die.. die balik, die cari duit tok pg STS. cari2, dapt, teruuuus die pg jumpe org jual tiket, beli! PUAS!!! bygkan muka die sgt2 puas…

die dikejar ahlong, mak die marah2, trauma, die buat hblife..

ape y die lalui dulu, sgt3 susah.. tp lepas 10tahun utk bergaji puluhan ribu ringgit dan memdapat kebahagiaan, kesihatan dan kejayaan.. subhanallah~ bukan duit y die kejar.. cume nk tolong org lain merubah kehidupan mereka..

CHANGING PEOPLE’S LIFE!!

tu la misi HERBALIFE.

lepas dgr sharing die dr jauh, aku berpeluang tok duduk dalam group y lebih kecil dan special. WORLD TEAM TRAINING! Ya Allah, sgt2 lain..!! duduk dkt dgn die, belajar dr org y HUMBLE, sgt2 lain…. aku catat dgn tekun, dgr dgn khusyuk sbb pd aku peluang ni xley dilepaskan cm 2 je.. die xmengajar, pak fauzi hanya share POSITIVE aura y die lalui spjg pjlnan die dgn hblife… HERBALIFE is just about STORY TELLER. we are not a trainer y mengajar mengikut skrip. xde sape y buatkan text tok ucapan sesape.. semua dtg dr hati, akal dan ke mulut lalu smpai ke telinga..

ni la antara cebisan y aku smpt salin dr special training dgn pak fauzi. sgt3 POSITIVE!


sgt byk kata2 POSITIVE from pak fauzi, aunty rahimah n y lain2.. thx a lot ❤ sy sgt seronok…

kt sane, aku jmpe rmai org y serius.. org y nk berubah.. org y mencari kekuatan.. dan mereka semua same dgn kite.. hakikatnya, same dgn korg semua.. hbl is about story, not only money. story how the look b4 using product, n product result, after that how they started the business n they shared with us what they know n they do.

jmpe sorg akak ni, suami die keje rela je, die surirumah, tp die buleh buat hbl.. mane die dpt duit? alasan, nk seribu daya. xnk ye byk dalihnya. die nk sihat, duit secara halal Allah bg rezeki ke die nk tolong org sihat. dan aku belajar ilmu baru dr die even die baru sebulan dlm hbl.

my 1st zero2HERO, aku baru 2minggu supervisor, xdpt pg sbb kaki bgkak g drive sane sini buat hbl.. xpe, tp aku seronok. time 2 sedey xdpt g, sbb rase cm bg alasan je kaki bgkak.. tp xsgke cerita 2 skrg jd cerita kpd org lain dr org lain ttg aku… cerita y mgkin buleh beri inspirasi kpd org lain… mgkin akan ada y bce ni, ckp “ssh ah buat hbl, smpai kaki bgkak2, sape nk keje ssh cm 2” tp ada y akan jdkan kisah 2 sbgai pembakar smgt diorg tok bjaya.. 2 sume pilihan, dan korg sndiri buat keputusan. dan Allah akan tolong org2 y usaha tanpa alasan. Insyallah~

my 2nd zero2HERO, alhamdulillah, sudah sbg International World Team Member, tukar pin kaler hijau-silver dr hijau-gangsa. dapt recognition sgt2 hebat dgn org2 terhebat, VIP & PARTY KOREA!!! syukur sgt.. semua org nk sgt VIP ni… dan mereka y nk akan dapat xkire siapa pn korg… cz hbl bkn pilih y hebat je tp pilih sape y nk jd hebat…

all VIP & PARTY qualifiers.. position masing2 gempak2, huhu~ rse rendah diri je diri sblh diorg tp aunty sharifah peluk aku 😀

itu saya 😀 heheheee~ insan kecil je..

my name on the screeeen!! for VIP Herbalife University. hehe~ bersama dgn nama2 y hebat2, World Team, GET team, Millionaire Team.

on the screeeeen lg 😀 for party… ni lg r, nama aku ada diantar President team, Active GET team.. subhanallah~

there’s a lot of thing that i need to change myself b4 i start help others to change. zero2HERO give me so much power n inspiration. 4 me to become a better person.. its u who decide, dlm hbl. nk duduk stage mane, nk buat ape. nk jd consumer je ke, nk buat bisnes part-part time je ke, fulltime ke, nk income just rm500 je ke, nk income up to rm1k-rm2k je ke. or nk berubah lifestyle y mmpu mbntu lg rmai org with rm30-rm150k. its all about decision.

MAKE A DECISION – MAKE A DIFFERENT
(MAD – MAD)

jgn terus jeles dan sakit hati dgn kejayaan org lain, tp diri sendiri xberbuat ape2.. dan kalau nk duduk di tahap selesa, jgn merungut dgn apa y ada.. its Allah works to pay for what we deserve. bukan kita yang merubah orang, bukan product yang merubah orang, bukan herbalife yang merubah orang. tapi ALLAH. kita, product, herbalife dan sekalian y lain hanya perantaraan dgn izin Allah..

kata ayah farah, “herbalife penuh dengan org baik2..” die pn 1st time pg event hbl.. die dah nk berumur tp decide nk buat hbl.. die pnh buat byk sgt bisnes MLM y lain tp hbl sgt3 different.. y lain sume kejar duit dan perdagangkan duit.. tp hbl is about story.. story from ppl who already change their life.. dan diorg bkn org luar biasa.. tp ada hati nk jd luar biasa. tu je..

kt sne, xsgke rmai org knl aku… nk share story, nk mtk inspired.. mulia sgt bisnes ni.. best ><

kalau adik2 aku y muda2 ni buleh dpt recognition rmai sgt org, or even leaders, xkan la korg y dah matured dan more educated can’t, rite.

so pe lg korg???!!!!!

TABRAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NGONTOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hahaha~

THANK YOU ALLAH, THANK YOU HERBALIFE!!

1st time jd speaker

Published June 19, 2011 by DaeyA HayaShi

sori. xley tido lak. skrg, kol 2pg da… huhuuu~
sambil dgr lagu2 jepun yang lame da xdgr ni *rindu!* tetibe nk berbelog.. heee~ xley dipisahkan da, tu jela y aku suke wt pom -_-

semalam, … ok jp, bkn semalam, kelmarin la.. arini da masuk ahad.. ok kelmarin, aku decided nk g HOM Melawati. excited giler nk g, xtau pehal.. ;p ptutnye sabtu tu ada meeting, tetibe batal (ok, bkn batal tp anjak ke hari khamis =.=) so pe lg, aku berdezup g sne.

dlm perjalanan, tetibe dpt msg dr Angah. “kite nk suggest dayah jd 1st speaker k”

erk.

hohohoooo~ speaker?

baru 2bulan.. dah buleh jd speaker eh??

aku respon je la, “insyallah~”

perghhhh konpiden gileeeeer!!

ok. xya mbebel pjg, skip ke waktu kejadian.

dayah menjadi speaker y sgt la excited!!!!

hahahahahahahaha~~!!!

(sorry, gambar ada tp sgt huduh kerana terlampau bersemangat XD)

sampai dia tersasul, menyebut Stock exchange bertukar jd Stack Exchange.

kuang3 XD

tp selambe kodok je.

siap marah org xtepuk.

ahaks ><

perasaan jd speaker.

BEST!! XD

well. kt tempat lain jd presenter xrela. dan xexcited pon.

tp kt Herbalife Opportunity Meeting.

sonok 🙂

org xde bosan, sume excited jeee..

dan paling best skali.

Ika ckp (untuk pengetahuan umum, Ika ni sebaya saya 24 tahun, sudah bergaji rm25k last month, dah kawin dan die selengee je pon ;D)

aku da inspired sorg cikgu ni, disebabkan cite aku, dia nk ubah hidup die ke arah lebih baik.

🙂

sonokkk ^^

ok,

dayah, bile nk focus kt interview plak? +.+” *MENCI*

Analisa dari Al-Quran dan Hadith untuk OBAT. sila bg makan kpd sel.

Published June 16, 2011 by DaeyA HayaShi

“Analisa dari Al-Quran dan Hadith menunjukkan setiap bahan utama perubatan mempunyai EMPAT ciri utama iaitu pertama, keupayaan membunuh kuman, kedua, kemampuan membuang bahan-bahan keperluan tubuh yang berlebihan atau bahan-bahan merbahaya, ketiga, kebolehan membaik pulih sel-sel tubuh yang telah dirosakkan oleh penyakit, dan keempat, kewujudannya diterima baik oleh sel-sel tubuh – tidak ada kesan sampingan. Adakah ubat-ubatan saudara mempunyai keempat-empat ciri seperti yang disarankan oleh agama?”

adaorg ckp, “nak sihat sng je, ikut sunnah Nabi. Makan cara Nabi mkn, mkn apa Nabi mkn. lg elok.”

sgt bagus 🙂 tapi nk tnye, tau x ape kandungan makanan2 yang Nabi suka makan untuk sihat 2? tau kenapa Nabi mkn Habatus saudah, minyak olive, air zam-zam, buah tin?

sebabnya, semua makanan2 di atas mengandungi 4 CIRI-CIRI UTAMA untuk SIHAT.
1. BUNUH KUMAN
2. BUANG TOXIN (bahan xberguna dalam badan)
3. MAMPU MBAIKI SEL ROSAK
4. DITERIMA BAIK OLEH SEL (JADI MAKANAN BG SEL)

ini telah dikaji oleh saintis2 ISLAM dan BUKAN ISLAM di mana utk terus sihat dan untuk menjadi 1 makanan itu terbaik, perlu ada 4 elemen2 di atas.

omputeh pn aplikasikan 4 ciri yang di amalkan oleh Nabi. kenapa kita bangga makan makanan yang buleh HIDUPKAN KUMAN, KUMPUL TOXIN, BUAT SEL ROSAK dan MATIKAN SEL? dan paling best, dah makan tu xkesah la kn, tp xnk plak rawat dan buang benda2 xelok tu..

dan ada org ckp, “amek ubat kt hospital lagi baik, dah terjamin.”

ubat hospital bg mkn sel ke bg sel mkn drug?

apekah penyakit TOP di MALAYSIA dan DUNIA?

HEART ATTACK

KENCING MANIS

ANGIN AHMAR

TEKANAN DARAH TINGGI

saya yakin anda xde penyakit di atas 🙂

tapi adakah anda ada masalah ini?

GEMOK?
kalau KURUS, adakah anda PERUT BUNCIT? TINGGI KOLESTROL? TINGGI KANDUNGAN GULA DALAM DARAH?

puncanya?

SEL semakin rosak, SEL LEMAK semakin membiak,

xtakut ke?

kenapa HERBALIFE?

easy.

F1 membekalkan 55 nutrien utk bdn (contohnye nk Vitamin C dr oren tp dapat asidnye, so die extract Vitamin C only. so ada 55 nutrient y bagus), asid amino (membina dan membaiki sel), serat, herba. fungsi, bg sel makan benda baik & baiki sel rosak supaya badan respon baik. F1 sgt diterima sel kerana ia berbentuk mircocelullar dan mudah menyerap dalam akar usus kite.

F3 memenangi NOBLE PRICE di atas penemuan saintis terhadap

NITRIC OXIDE MOLECULES yang mengembangkan saluran darah supaya kolestrol/lemak tepu yang xde solution tu dapat dipecahkan. kolestrol adalah kuman yang sgt bahaya utk badan!!

fungsi ABCDE
A – Antioxidant Power
B – Burn fat
C – Cleanse
D – Detox
E – Energy

minum tea, terus g toilet. 1 ari >15x buang air kecil. buang toxin smpai air kencing jd jernih. logik x, doktor nk check sakit ape mesti buat ujian air kencing. tgk tahap kekuningan. so obviously, herbalife helping us to be a healthy person cz air kencing jernih 🙂

ada 4 elemen x?

setel.

kitorg pun ikut Sunnah Nabi. amalkan permakanan yang ada 4 elemen. cume dalam bentuk mudah didapati dan berbotol 🙂