FAMILY: who I love most

All posts in the FAMILY: who I love most category

Nitemare back : work, distance, time!

Published May 22, 2013 by DaeyA HayaShi

Bismillahirahmanirahim~

Lame seyh x hupdate belog nih.. fuh! Fuh! Habok berkepok >_> arini cm xde ape sgt nk buat.. sume pon dah siap, so duk saje je la sbelah aimy y gah ngorok ni.. harap2 lama la sikit die lena, boleh ibu siapkan entri ni hah.. ceh~ hii..

So! Hari ni dah ke 82 hari aku bercuti sejak bersalin. Uwargh!!! Ada lg 8 ari je nk cukup 90 ari T_T kenapa cepat sgt masa berlalu >_< untung ada cuti sek 2 minggu dan cuti aku pon terkena dalam tu so aku boleh la jgk sambung terus cuti.. kalau x, next week dah naik keje.. haru aku lintang pukang. Silap2 aku y uwek2 lebih bkn aimy.. haha~

Xde preparation mental langsung nk naik keje semula.. nk nagis ada la.. mengenangkan aku dah xley nk jaga aimy 24hours.. pastu kalau xdpt pindah, aku dah xley duk dgn abang lagi cm skrg T.T sobs2~ malam2 nk peluk sape? Nk leset2 kt sape 😥 yaAllah sedihnye…. jadi org y diperlukan oleh dua insan tersyg, penat tapi sgt bahagia. Nk sedia mkn ayah, aimy pon lapar jugak, dah popok aimy, kne popok kaki ayah pulak.. Sbb tu aku y tido tgh bukan aimy.. bhaha~

weekend not enuf for us to spend our quality time as husband and wife.. bile weekend je jumpa, mesti terasa mcm stranger, kekok, malu2, segan2 tp buat2 cool dpn org je mcm kite normal couple.. sedih. Sedih T_T sumpah duk jauh sgt derita.. masa gah berjauhan xrasa derita sgt, time tu redha dah jadi pasrah dan enjoy je hidup "single" celop, pg mane2 xde sape nk halang cume sms je mtk izin dan biasa kompem dpt izin punye kn.. tp percaya lah bile dah duduk sama nk berjauhan balik baru tau jauh tu derita tp kita pura2 tough dan kuat je..

tempat isteri di sisi suami.. walau duk same tu ada gaduh, ada tarik muka, ada berjauh hati, tp dia nampak diri kita, kita tengok diri dia. Bila berubah kita perasan. Kalau jauh ape nampak. Ayat sms je berubah, tp kalau baca tone rendah ye xperasan pon gah marah. Kan kan.. haha~ kalau body language, xya suara, terus teserlah. Lgpon tu la y boleh jd pengguat hubungan.. lg2 dah ada anak.. Subhanallah benar anak itu membawa bahagia. Janji Allah xpernah salah kan ^^

Nak urus anak bile dah start keje pon 1cabaran.. dah bjaya laluai cabaran jd fulltime housewife dgn jaga anak, pasni cabaran baru.. setiap masa kne prepare mental dgn fizikal bile dah ada anak kan.. sesuai ke aimy dgn pengasuh die nnti, Meragam ke die, bile dah balik keje penat2 kne uruskan die pulak, xmcm dlu balik terus terpa katil.. hihi~ kalau dpt pindah, keje, anak, suami.. timing kne jaga. Xley ada y terabai. Makan minum pakai. Mampu kah aku?

Paling ngeri nk fikir…. PBS. Uwargh!!! Bertapa xsukenya aku pd pbs y gov laksanakan. Terus terang je ckp sbb aku raKyat.. kuasa xde kt tgn sape2 kecuali Allah. Hurm~ nk sambung keje aku y disambung org ni y celaru haru biru kang.. hrpan setinggi langit ya Allah aku mahu pindah.. mula tugas baru di sekolah baru.. mgkin bukan lebih mudah tapi lebih teratur..

Kewangan pon masih celaru utk diuruskan.. harap dapat aku aturkan dgn lebih cekap… smpai skrg Aimy masih minum susu Enfalac A+.. seyus mahal susu tu.. aku xpasan pon susu tu mahal sbb xpemah survey harga susu.. mmg niat mutlak nk Bf tp xkesampaian.. rezeki masing2 xsama.. bile 1st susu abang beli tok aimy Enfalac A+, kitorg terus je kan.. mmg pasan mahal tp ingat tu harga normal tok sume susu.. rupenye mmg mahal sgt pon.. sbb tu effect minum enfalac pd bayi, diorg cpt bijak dan berakal..banding susu lain, ada y senang tembam.. bygkan kalau kwn aku MaiFar kate susu die guna 1kg rm20++, enfalac 1.3kg rm132. Devasssss kau! Bape kali ganda tuh.. 5-6× ganda harganya.. mula2 bincg dgn ayah aimy, die kte teruskan.. tp lame2 ibu ttp ckp mcm xmampu.. bile fikir die makin lama makin byk minum.. kalau 1minggu rm70, sebulan dah rm280.. hanya susu.. ok lg tuh sbnrnye.. tp tu die minum 3oz 2jam 1x.. kalau pasni naik 5oz? Ahaaaaiii laaa..time tu ibu cm xmmpu la syg.. nanti dah 4bulan ibu cuba usahakan Aimy start minum nutrisi herbalife kay.. In Sya Allah.. kot2 boleh teruskan both good foods for u mane tau kan.. rezeki anak In Sya Allah ada.. sbb tgk aimy cpt pandai, lawas baik, ibu ayah sggup sacrifice tok awak.. yela, aimy xdpt lama y terbaik dari badan ibu, cukup2 tok 2bulan je.. ibu kne prepare something better for u kan.. tp 2bulan pon ibu ttp bsyukur sbb y paling pekat antibodi tu dah masuk dlm badan aimy.. doa2 aimy sihat kay.. demam biasa tu xpe, semua baby akan alami demam.. time tu la aimy nk build antibodi diri sendiri pulak.. cume ibu hrp aimy xsakit y teruk2.. tu je…

Haih~ berdebar betul nk tggu result e g tukar keluar. Doakan saya semua :')

image

Heh.. ni video ‘keek’ aimy smlm. Jomla follow keek syaye @daeyazizan dan instagram syaye @daeya233 (ummuaimy)

abahku bertambah umur ;D

Published November 6, 2010 by DaeyA HayaShi

lewat sehari post ni >< coz smlm xsempat nk hadap komputer buruk.. al-maklumat je lah.. bile da sume balik, sbg y dewasa serta bertimbang rasa, mengalah le jawabnya ;p lgpn ptg ke malam, berjalan xde tujuan.. cm xbiasa pulak XDD

12:00 am, 05.11.10
suasana dah sepi, semua dah bertaburan tidur kecuali, aku dan wani.
tibe2 aku rasa cm ada yang xkene!!!
*suspen*
“wani!! birthday abah!!!”(berbisik)
kitorg gegar semua org, g dapur kuarkan kek, ready!

Selamat Hari Jadi! Selamat Hari Jadi!
Selamat Hari Jadi Abah…….
Selamat Haaaari Jaaadi!!!

setiap tahun cmnilah, kalau masing2 ada masa terluang..
selalu xdpt smbut birthday, smbut hari bapa je..

tgah2 malam, makan kek!! haish~~
tp taram r, bile lagi XDD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ops! salah letak bulan ><
hiks.
actually, mama y excited nk makan kek..
pelik.
selalu die xsuke nk makan ;o

kepada abah,
semoga dimurahkan rezeki,
mendapat keberkatan dunia dan akhirat,
tabah mengharungi dugaan untuk menegakkan kebenaran Islam,
semoga menjadi lebih baik dimasa hadapan,
semoga disihatkan tubuh badan, dipanjangkan umur utk terus beribadah..

abah, terima hakikat ye abah dah tua~ haha >< dayah ckp 41 sbb tgk atas kek cm tulis 41, rupanya 47 ;p bukan tgk abah dan bg diskaun 6 tahun sbb nmpk muda.. xde2 XDD dan jemput2 abah mmg terbaik, jgn risau >< mama jeles, pasni kalo nk jemput2 suh abah buat je..! hahaha~

HAPPY … DAY

Published June 20, 2010 by DaeyA HayaShi

today, Father’s Day.

Dedicated to Abah,


I know this is common speech, but I really want to tell U.

THANK YOU SO MUCH

for brought me this far, give me the best U can and taught me about life so that here I am, your daughter.

I’m able to think better than others, I’m able to construct myself even in hard situation, I’m able to be strong.

THANK YOU ABAH.

understand my fancy and my interest without against on them. maybe U understand me deep in your heart ne~ ^o^

even YOU not like other’s ABAH, we not really like a best friend, not even like a good buddy in talking, but I respect YOU as who YOU are.

maybe there is a gap between us, I remain silent while U talking non-stop coz I still thought how awkward to interrupt when U talking and it hard to give my opinion even I have a good point of view.

and sometimes I got annoyed by this and that from you but don’t mind coz it will last for meantime.. I’m good in ignoring weird feeling thou. ^o^

but I wish I could have more courage to give my thought for your sake T_T

sorry, this year we couldn’t do anything special for U. wani and syeli not at home, a bit boring and I can’t think what to do either.

today also, NINO-chan Birthday.

27th ne~ hahaha funny, U not even look like 20th!

good in acting plus great in magic. he loves yelling and talking loudly >,< torturing Ohno-chan is his hobby.. *poor ohno-bias* his spirit will hype when there are beauty women around XD but fortune telling, no married really suit U!

TAJYOUBI OMEDATOU!!

here,  I really love this song from him!!


PD-KLANG

Published February 22, 2010 by DaeyA HayaShi

Ye, aku xmcm korg~ cuti smpai seminggu… yela, sape la aku ni nk di beri keistimewaan cuti raya cina cm korg sume… korg msti gah syok melepakkan diri di kg halaman sambil mkn limau mandarin kn? Cukup! Jgn buat aku jeles! Nti aku mengamuk hentak kaki ke dinding T_T

Patutnye cuti aku dgn mai smpai ari selasa jew… ni mmg nasib xmalang je, tibe2 pengumuman cuti smpai rabu… selamat ler aku smpai kawasan damai kt Kapar mlm rabu… aku xnk cite bertapa aku kecewa kerana cutiku pendek.. skrg aku nk cite, nk bg korg lak panas, nk bg korg jeles pulak, walaupun korg xheran pn dgn aku ni hah… hek3 ><

Utk 2010, ni sesi lepak 1st tok family aku… kerana aku da mula bertugas sbg guru praktikal kembali pd ari khamis, kene le pulang ari rabu… pg2 rabu, mama da bangun masak tok bekalan… plan, nk g PD mandi manda gitu XD hah! Da jeles la 2… *xpasal~*

Bangun je pg, bertolaknye tghari juge~ mula2 singgah pengkalan balak kt melaka dulu… kalo x tau ape 2 pengkalan balak, xperlu teka2 balak ke pakwe, ni adalah pantai juge… tp xde fames mane… hehee~ g sggh makan tghari je pn…

makan time!

khusyuk sey ><

budak ni gedik skit,... jaga2

abah menikmati makanan smbil menghirup udara pantai.. (?)

lepas makan... muka hapy!!! haha~

kami yang bengong ><

xrase ke budak baju biru 2 baru kuar hosp. tg. rambutan?

aku pn same je giler ><

Lepas kenyang mkn, kitorg gerak ke PD… hah? Nape x mandi kt situ? Tanya budak2 ni, mind set da kt PD, bg la ape pn kecuali mkn, mmg xlaku… abah tanya, xnk mandi sini ke.. laju je jwb, XNK, nk kt PD, nk main bot pisang… amboi~ huhu ><

Smpai PD, mmg da excited giler… smpai 1 peristiwa y xdiingini berlaku… hahaha~ xperlu la dinyatakan siapa gerangan budak y jatuh tergolek2 2 dan xperlu upload gmbr die walau mmg smpt snap la~ haha tp situasi itu sgt lawak smpai mama ckp kt aku, “daya! Dah la, mama xtahan da ni nk terkencin gelak >O<” di tgh org ramai, die tergolek krn mengejar adiknya…. ishk >< haha~ hanya mama nk tau bertapa extremenya aku gelak LOL~ ikut hati nk sgt upload ><!

Then best part when we ride the banana boat!!!!!! And me with wani ride the jet sky!!!!!! Seriously, gempak!!!!

Aku seperti sedia maklum, seorg y nampak macho tp sebenarnye sgt le penakut #_# for real, aku pn takut air juge~ tp nth nape aku rse pantai lg selamat dr jalan raya… haha >< kerana safety coat? Agak lew~ hahaha >< dan aku seronok giler!!!! Mane nk naik banana boat, mmg ada cuak2… lg2 bwk adik2 aku skali, so aku nk aku selamat dan diorg pn selamat…da la naik dgn tourist, kitorg ckp xnk laju, xnk jatuh, diorg nk laju and nk jatuh… so cm kene balance~ tp bile da naik, pergh mmg superb!!!  Dgn angin menderu, aku peluk ashraffi, suke time boat 2 melantun-lantun pastu air memercik… giler best r!!! Kalo kite mintak extreme, boat 2 mmg akan melantun2, tp die xbuat sgt sbb kitorg xnk extreme… menyesal pulak ><

Special banana boat kte org 2, bile die jatuhkan kite dlm air… mula2 turn kt 1 teluk 2, 3 org india blakang kitorg jatuh, kitorg steady… zakwan hampir jatuh tp die smpat paut wani~ tp bile da smpai tepi pantai kitorg start, die libas banana boat 2 mmg semua tergolek masuk laut… dasat ah, aku y dr mula psg strategi xnk jatuh, relakan je diri jatuh… syok!!!!!!!!!

Pastu time mandi2, ada sorg pakcik ni, die sewakan jet sky… mula2 aku tanya sorg mamat ni, die nk rm150 tok setengah jam…! giler r!!! Tibe2 pakcik 2 bg kitorg rm15 sorg! Xke rezeki 2? Yela, setengah jm nk wat ape~ nk merase je…. aku dgn wani setuju la nk naik… pakcik 2 duk blakang skali sbb kitorg 1st time… mula2 mmg aku cuak giler… agak sush nk handle jet sky, berat! Cm nk tgolek ke blakang… takut nk bawak laju2 sbb nti melantun.. tp pakcik 2 suh laju lg, aku pn tekan la… skali nk tau ape jd? Hahaha aku bwk jet sky dgn bangganye!! Rupenye mmg kene bwk laju baru jet sky 2 steady atas air… giler best!! Xtau nk gmbrkan cmne, syok giler… sori atas keterlampauan penggunaan giler~ haha ><!

Pasni nk naik lg jet sky, kali ni aku nk bwk laju2 dan drift! Gempak giler! *giler lg*

JOM MANDI PANTAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

datin mama, sgt la poyo >< haha~

seronok!!! kn gediks? LOL

zakwan tido dlm air.... (?????)

sedia utk berlepas.... menaiki boat pisang~!!!!! *HIGH TENSION!*

mama dgn anak daranya.... kecuali aku... eh, bkn aku xdara tp aku tlong amek gmbr ni... kalo x, gmbr ni xkn ada tau!

BERLEPAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

YIHHAAAAAAAAA~!!!!

sementara itu............................................abah lena dibawah pokok yang rendang ><

walau xnampk..... itulah aku dan wani... baru lepas berJET SKY>>>> giler syok r!!!!!!!!!

lepak dgn family sgt la best…. selain dgn member2…… heheheeeee~


*actually arini isnin, patutnya aku keje tp arini cuti peristiwa, semalam ada sukan tahunan…. ni g shah alam.. anak murid nk beli buku rujukan…. aku lak melepak kt Big Apple… bunyi cm poyo tp sini je ada wifi…. kih3~

Last but Not Least

Published December 28, 2009 by DaeyA HayaShi

yesterday, the last event for my family holiday for this year *I think*.. *flash back* wow! my page is full with holiday-vacation-trip-event report (!!) sorry for this boring entry ><! huk3~ well, I promise, this is the last one… but not the least~

it’s not very special but we all have so much fun… I called this is “revenge of my mama” hahaha~ last time we went to Masjid India, alahai~ too little the things mama bought and there’s so much things that she want but didn’t managed to buy coz weather so bad that we couldn’t go back to the bazar from Sogo.. then abah suggest to mama, go there again when sending wani back to USIM.. as quick as flash, she answers ‘yes’ ><! haha~

we depart a bit late coz mama and abah got jemputan kawin, on the way to wani’s collage, Long traffic Jam *that’s what I most worried about* then we arrived at Masjid India around 6.30 p.m.. late rite.. my wish want to stop a while at KLCC, burst kebaboom~ uhuk3~ *doesn’t matter though*

mama shopping happily ^^ atok and nenek also bought so many broochs and bracelets… me and syeli, selit2 r our stuff too ><! hee hee~ but the most precious thing I bought yesterday is, a Telekung… uwargh, I want this so much! thanks mama coz give me telekung… hee hee~ nk beli sendiri, PT xmasuk lg T_T` Jealous with Mai, she bought telekung has sulam2 purple.. cho kirei (lawa~) hee hee~

nothing much I bought, belek2 je lebih… next time I go there lar~ huhu~ mama so happy I think~^^

x lame lg nk naik sek~ aku xprepare pape lg tok LM T_T

[report 003] Family-gather *again*

Published December 25, 2009 by DaeyA HayaShi

bile dpt tau je ada Squeakqual AnTC, aku sibok bajek ari bile nk g bandor nk tgk wayang… ikut hati malas sgt nk kuar nek bus… pendekkan cite, abah nk bwk sume pg tgk wayang… hee hee~ abah suh tgk avatar sbb berbaloi tp aku nk gk tgk Chipmunks dulu… lgpn ada bdk2, phm ke Avatar 2 (??) mlm b4 2, abah blanje DVD Zombieland… ngokngek tol cite 2, haha~ funny ><!

actually, rancang tp xde tarikh bile nk g.. suddenly after lunch last thursday, abah suh siap nk amek atok kt rumah maktam… then sggah Batu Pahat tgk wayang… straight away aku check time show kt internet.. b4 gerak, mama col ika ajak g tgk wayang… mama ckp, ika da jerit nk pergi ><!

1st paktam xnk g, ika je y ikut… last, sume pg~ hee hee~ cool, teringat g KL ari 2… beli tiket kol 6.40 ptg, mean time, aku, wani, ika g Big Apple beli donut.. mama, maktam, atok kt tmpt kasut… wow! ada super sale (!!) aku da lame nk cari kasut brand ni… uwargh~ atok da tarik aku suh pilih kasut tok ngajo… mama dgn maktam ckp freshie xley pkai kasut cm cikgu tua… kne pkai kasut litup… huk3, xsuke ><! tp kasut xde y cun T_T tibe2 abah ckp nk blanje… uwaah! bestnye… aku pilih je kasut xbertutup, nti pkai stokin.. hee hee~ dpt 1 Platform Shoes (in case, wedges) abah blanje.. tibe2 atok pn suh plih jugak.. hoho, amek 1 lg crocodile.. xsggup aku nk pkai kasut keras seharian kt sekolah.. xpela mahal skit kot, asal kaki aku xterkehel sblum smpai sekolah… tp xde mahal pn sbb ada sale ^^ eheks! 2 abah y ckp ya~

then kitorg g B.A, makan donut, terus nek masuk panggung.. zakwan, ashraffi, irfan, nabil, 1st time nk masuk wayang… excited la diorg~ AnTC 2 lawak sgt ><! *laugh* budak2 ni gelak mmg xde reti nk cover lgsung… cm tgk kt tv kt rumah laknye… ahaks… sgt cute chipmunks and chippettes 2 ^^ and alvin, much naughty that ever! nk cari lagu diorg pasni ><” *puas ati aku dpt tgk!*

then kitorg g main bowling… alang2 da kt situ, enjoy puas2 ><! aku blanje wani dgn zakwan… diorg 1st time, aku lak, da lupe… haha hentam je la.. 5 player, aku, wani, zakwan, maktam, ika.. y lain tumpang2 baling.. hahaha~ cm nk pecah perut gelak kt situ… semua org aku rse sengeh tgk kitorg… aku same je, sadist.. baling bola, gedegang! pastu masuk parit sulong.. kt depat lane bowling 2 aku mencangkung sedih.. haha~ bile maktam nk baling je, kitorg sorak, “Longkang! Longkang! Longkang!” hahaha~ wani, sgt sadis! smpai kesudah, sgt suke pd longkang… ><! zakwan mengatasi aku pd saat2 genting.. hampeh tol! xpe, bg change… final result, ni y malas nk announce ni~~~~~ hurm yela2, maktam menang~ ika no.2, zakwan no.3, aku kalah~~~ uwaaaa~ tp wani hancur lebur… haha~ syeli pn same, balingkan tp xlanggarkan pin pn… alaaa, kitorg saje bg maktam menang, nti maktam malu kalah dgn budak2~ eheheheheheeeee~ happening sgt!

then balik~ sggah makan, sggah RnR Pagoh, solat, aku da mcm zombie kg. durian da~ ngantok.. tp smpat lg men gelongsor *laugh* tibe2 tpk, alamak tanaman aku! malasnye…. huhuhukkk~~~

cuti ni paling happening… I wish Next time, we can cherish our precious time together again k ^^ thanks to all!

sebelum pg, mengila dulu .,!

syeli, hitamnye ko~!!! 2la, berjemur lg kt langkawi.. tgk kitorg g KL, makin putih dgn asap kete.. ahaks!

smpai2 jmpe Mr. Santa dulu... wow ryo-chan, Santa actually exists! ~~~ *budak 3org y xmalu*

atok, makan jgn xmakan... tp wani, pelahap 2~

aku, mama, abah, bebear mucuk!

maktam, peace, peace! hee hee~

budak maahad muar?! ahahahak! zakwan mane?!

jom bowl!!! ohohoooo~ p/s: ika, mane gmbor kite pgg bola berat ni hah? nk kne ni...

SuperFun! Yay!


[report 002] family kl-trip

Published December 23, 2009 by DaeyA HayaShi

part 002

yea ada sambungan ^^ maklumlah, nk dpt laptop ni bukannye sonang, byk ranjau melanda >< baik! terus kepada laporan kedua –>

(smpai mane ari?……check last entry jp eh) ok da tau da~

cuaca kt sane xmenentu.. kejap hujan kejap reda 2 pn renyai2 lg… time kitorg mkn, mmg gah hujan.. tp siap je mkn, hujan pn makin reda… kitorg plan nk jln kt Sungei Wang dgn BB Plaza pulak tp abah, paktam, ashraffi dgn irfan tggl… mmg xpenah aku jln kaw KL time malam, sonok jugak… tp xley selalu, at least ada pengalaman ^^ mmg best~ masuk Sungei Wang, budak2 ni da cm ape je tgk brg2 remaja kt situ… belum pape da beli jam tangan, hee hee~ sepanjang jln kt situ, wani, ika dgn ira la paling byk shopping… bukan mama dgn maktam.. ishk~  but I bought somethings so smart ><!

kakkoi ne~ >^<

guess what is this? hee hee~ find yourself ne~ >< alrite, some clue, we need it when rainy… haha~ cho obvious…

on the way back to hotel, we meet something rare~ something really weird… in front of KFC, Bukit Bintang, it stood up… Want on earth is this?! haha~

Your Know who he is? he Is Mr. Goldie Man

seriously, terkejut kitorg nmpk die… b4 jmpe die, diorg ckp2 ada mr. gold man kt area BB masuk TV… xsangke dpt jmpe die… >< y lawaknye, sape nk amek gmbr dgn die kne byr rm5, tp kalo lawa xya byr… haha! nandayo>?! not one of us take pic with him ><“ hoho~ this are some pic from other blogger… aku suke tgk benda ni, sgt pelik dan unik… kalo ada artis sblah die, artis 2 kalah… haha~

but according to a blog I visit, he has a helper.. name is Mr. Silvie.. mase 2 kitorg x nmpk die… maybe sbb die kecik kot… hehehe~

he sit like a statue... haha~

so memorable that day ^^ lepas siap nk tidur, masing2 lepak bilik aku lg, borak smpai nk pecah perut gelak… atok sekali gelak smpai xley stop… ><! kitorg cite balik time main kt CW, ahhh~ in desyou ne~


day 2: 19th Dis 2009

6.30 a.m: tibe2 zakwan masuk bilik aku, ajak g McD… kitorg pn siap2 la sbb ikut plan kol 10 baru nk gerak g Masjid India… kire pg2 2 nk habiskan lepak kt area BB dulu…

7.00 a.m: sume da siap, tibe2 ada 1 berita agak buruk.. Kereta abah rosak, xley start… this one is out of our expectation.. kitorg g breakfast dulu..

plan diubah kpd g Masjid India Naik LRT tp maktam xnk, die nk tggu abah siapkan kete…. xselesa kot rmai2… smentara diorg tggu abah, aku bwk budak2 ni g jln… kitorg g McD depan Lot10, masuk Lot10, pastu bwk diorg naik Monorail g TS.. biar budak2 ni rse pengalaman baru ^^

adik2ku ^^

wani gedik

zakwan poyo

ashraffi and irfan cute ^^

biliboard? ahaks~

zakwan and nabil

dalam McD... xmkn pn sbb diorg nk aiskrim tp kne tggu kol 11~

BIG f&N~

In front of Lot 10

above

makan ice-cream kt McD Times Square

tibe2 mama col ckp pomen da dtg, kitorg pn gerak balik hotel jalan kaki… nmpk 2budak kecik 2, ashraffi dgn irfan… ashraffi 2 dbn bsor tp baru drjah 2 sebaya la 2 dgn irfan… spjg jalan aku duk pgg tgn diorg… best pulak ^^~

tibe kt hotel, kete xley betul lg, kene bawak g bengkel… so nk xnk, mmg kne naik LRT g Masjid India… dr cuak2 jd sonok pulak diorg… walau penat jalan tp pengalaman dpt naik Monorail dgn LRT 2 lg best…. abah xikut, so aku guide jalan nk g Masjid India… sgt seronok ^^!

pendatang tanpa izin yang bosan... haha!

wani dgn atok...atok aku kuat tau... hee hee

paktam, maktam, irfan, xtau, mr. pelik zakwan... haha~

mama: mama xnk duduk, mama nk rse berdiri... haha~

smpai kt Masjid India, maktam, mama, atok da mcm xkeruan…. haha~ excitednye muke diorg… xsmpt smpai 2 3 gerai lg da stop…. hepi giler tgk diorg… smpai kedai brooch, mmg rambang mata r… aku suke tgk benda gitu tp nk kumpul byk2 pn duitnye enggak ada… atok belikan aku 1, cute butterfly ^^ macih atok… maktam, dasat~ haha~ dr brooch ke bag ke gelang kristal… tang ni mmg menggila… 1 gerai ni die jual mcm2 design gelang… da la mama dgn maktam ni mmg giler gelang kristal… aku excited smpai jari kaki tersepak besi berdarah… haha ><! mama belanje aku 2 gelang… kaler safe, hitam putih dgn 1 purple… macih mama ^^ tibe2 hujan turun, lebat giler… kitorg jalan g makan blakang mydin then terus jalan ke Jalan TAR, situ tudung, baju pulak… kebetulan pulak ari 2 ada pasar malam… hebat betul perancangan~ hee hee~ ondaway g sogo, aku tibe2 blur… knape xjmpe2 Semua House ni… masak~ rupenye da menyongsang… 2 y buat jauh nk jalan… gomen ne minna-san.

kt Sogo, semua da penat, mama dgn atok je g jln cari kasut… aku, wani, ira lepak kt Secret Resipe… hujan lebat mak ai… kitorg balik naik teksi je ><! huhu~ ikut mama dgn maktam 2, diorg nk patah balik… xpuas shopping lg… rupenye masing2 menyesal dan xpuas… huhu~ *dgr cite abah nk bawak mama g lg ahad ni~*

last place, KLCC tukar ke Putrajaya… xlarat da nk pusing KL… sebelum smpai Putrajaya, singgah RnR *xingat* makan dan solat… diorg dpt la rse sate kajang… kitorg xmkn sbb baru ari 2 hadap kt Sg. Buloh…

kt Putrajaya, aku xpenah g… mmg jakun la… menikmati betapa smartnya jambatan kt situ… slame ni diorg ajak, aku mls nk g… not bad gk kn ^^

aku masuk Masjid Putrajaya, pkai jubah pink comel ni.... ^^

smpai situ je la trip kami 2 keluarga ^^ ondaway balik aku nek kete paktam… maktam bg feedback baik utk trip ni.. ah, yokatta ne~ takut jugak kalo diorg xselesa cara kitorg g jalan… kitorg da bese cowboy je… cume kete rosak 2 ganggu skit tp kite xdpt jangke benda2 cm 2 kn… next time maktam kte nk g lg dgn kitorg… okeday ^^/ maktam cite, ada cikgu sekolah die plan nk bwk cikgu2 sekolah die nek bus g Masjid India, tp xjd sbb mak die xbg… bujang kte kan… aku pn offer diri, aku ley je bwk kalo stkat nek bus…. maktam nk g berdua je dgn aku… haha~ susah bwk anak tmpt2 cm 2…

syeli xikut, ni die baru balik dr Langkawi… kalo die ikut, die je y brani naik semua extreme stuff kt Cosmo’s world… huhu~

sonok sgt this trip… nk g lagi!