Misiku Ku.. rus..

Published June 18, 2013 by DaeyA HayaShi

Bismillahirahmanirahim~

Kurus dan hidayah dah xley dipisahkan.. bukan aku kurus tp aku nak kurus weyh! Fine. Sume dah tau dah pon pasal “misiku kurus” ni.. asik duk canang canai bagai.. tgk xde kurus pon.. bhahaha~ diam.

Yup. Agk stress 2 3 ari ni.. fikir mcm2 smpai mcm nk salahkan takdir.. astaghafirullah~ “/ dosa dayah… mgkin sbb letih dan penat bile dah start keje balik… plus perlu kerja kuat lg utk dptkan badan yang sihat dr sebelum ni… susah. Terasa susah sgt. Dan terdetiklah dihati kenapa aku kena buat semua ni sdgkan orang lain xperlu bersusah payah begini utk tubuh yang cantik dan sihat.. astaghafirullah~ T_T

Cukuplah merungut merenget ttg nasib diri.. Bersyukur dayah! Bangun! Stop blaming on fate! Itu kerja Allah. Now its your job to figure out how and what to do to make sure what Allah borrowed to you, in a good condition, always until u return them back!

So jadual masa cuti dan aktiviti dah berubah. Program kurus masih diteruskan dgn gigihnya. Setiap pagi akan bgun kol 4.30am utk siapkan bekalan breakfast iaitu Shake, teamix, aloe, omega dan tcformula herbalife.. pastu rebus spaggeti, sayuran dan sejenis protein utk bekalan lunch.. aimy akan bgun 5.30.. jd kne siapkan cpt..

Pg sekolah xley jejak kantin.. makan ikut waktu.. xley minum ais, manis, nasi, minyak.. kalau xbwk bekal pon mkn mehun dgn protein cm tempe, tahu atau telur dan sayur.. no rice.. then balik sek xde aktiviti koko, selasa, khamis, jumaat akan pergi treatment. Pakej treatment sebelum mgandung masih ada cm urut y sakit giler tu tok buang lemak, masuk sauna, wrapping badan dan masuk hot blanket.. tp skrg nk tmbh 1 lg pakej pkai mesin tok perut, rm1200 10x tok perut shj.. mahal kan? Tp xpe.. utk ayah! He.. pakej y ada skrg rase nilainya ada dalam rm2000.. hoho~ balik rumah pas amek aimy terus mandi dan pkai korset.. nk make sure pkai 8 jam.. secepat mgkin balik sek tu terus mandi dan pkai.. mmg xnk pkai g sek sbb segan.. lgpon kt sek duduk je xbape gerak pon banding kt rumah gerak ke hlur hilir, jaga anak, kemas bilik, kalau smpt masak tok diri sendiri.. mlm xmakan, biasa buat vico / horlick cecah roti gandum / biskut tawar.. kalau lapar amek shake..

Padat kan.. dgn program kurus je.. haha.. dalam kesesakan menjaga anak kecil.. misi perlu diteruskan dan diperkuatkan.. owh.. sy xkurus mcm model pon.. cume sy xnak gemok mcm dlu je… u know what i mean.. hehe..

Alhamdulillah, walau aku xdela cantik dan selim cm model tp aku ada suami y syg aku.. dan aku kene lah cantik tok die.. x. Ibu bkn cantik tp ibu comel kan ayah… heee… lelaki mmg suka kalau isteri die berusaha jaga diri utk die.. dan sbnrnye die xdela nk kite jd model pon cume makin hari die nmpk kite makin cantik dan jaga diri pon dah sgt diorg hargai… erm ye kot.. haha~ xpon org lain mgkin x kesah tp abang mmg kesah.. dan sbnrnye sgt bgus sbb kite xdela leka je makan2 smpai gemok.. huu~ masa aku xbp jaga diri pas2 kawin tu, abang cm jauh hati je.. die rse aku dah xnk cantik2 tok die kot.. haha.. tp skrg die sgt suweeeet.. tiap2 pg kiss sbelum g keje… ok, time duk same la kn… tp skrg dah xdpt sbb jauh T.T alhamdulillah. Tq Allah for giving me a good husband even kitorg kne lalui liku dulu baru dpt rse bahagia.. tp sgt berbaloi.. Alhamdulillah..

Ayah, Ibu akan comel utk ayah! Chaiyok!

Bile fikir tok suami je kne semangat! Kembang semangkuk kot bile td anta gmbar abang ckp cantik kan…. hidung pon xkuncup2 lg nih.. hahaha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: