Nitemare back : work, distance, time!

Published May 22, 2013 by DaeyA HayaShi

Bismillahirahmanirahim~

Lame seyh x hupdate belog nih.. fuh! Fuh! Habok berkepok >_> arini cm xde ape sgt nk buat.. sume pon dah siap, so duk saje je la sbelah aimy y gah ngorok ni.. harap2 lama la sikit die lena, boleh ibu siapkan entri ni hah.. ceh~ hii..

So! Hari ni dah ke 82 hari aku bercuti sejak bersalin. Uwargh!!! Ada lg 8 ari je nk cukup 90 ari T_T kenapa cepat sgt masa berlalu >_< untung ada cuti sek 2 minggu dan cuti aku pon terkena dalam tu so aku boleh la jgk sambung terus cuti.. kalau x, next week dah naik keje.. haru aku lintang pukang. Silap2 aku y uwek2 lebih bkn aimy.. haha~

Xde preparation mental langsung nk naik keje semula.. nk nagis ada la.. mengenangkan aku dah xley nk jaga aimy 24hours.. pastu kalau xdpt pindah, aku dah xley duk dgn abang lagi cm skrg T.T sobs2~ malam2 nk peluk sape? Nk leset2 kt sape 😥 yaAllah sedihnye…. jadi org y diperlukan oleh dua insan tersyg, penat tapi sgt bahagia. Nk sedia mkn ayah, aimy pon lapar jugak, dah popok aimy, kne popok kaki ayah pulak.. Sbb tu aku y tido tgh bukan aimy.. bhaha~

weekend not enuf for us to spend our quality time as husband and wife.. bile weekend je jumpa, mesti terasa mcm stranger, kekok, malu2, segan2 tp buat2 cool dpn org je mcm kite normal couple.. sedih. Sedih T_T sumpah duk jauh sgt derita.. masa gah berjauhan xrasa derita sgt, time tu redha dah jadi pasrah dan enjoy je hidup "single" celop, pg mane2 xde sape nk halang cume sms je mtk izin dan biasa kompem dpt izin punye kn.. tp percaya lah bile dah duduk sama nk berjauhan balik baru tau jauh tu derita tp kita pura2 tough dan kuat je..

tempat isteri di sisi suami.. walau duk same tu ada gaduh, ada tarik muka, ada berjauh hati, tp dia nampak diri kita, kita tengok diri dia. Bila berubah kita perasan. Kalau jauh ape nampak. Ayat sms je berubah, tp kalau baca tone rendah ye xperasan pon gah marah. Kan kan.. haha~ kalau body language, xya suara, terus teserlah. Lgpon tu la y boleh jd pengguat hubungan.. lg2 dah ada anak.. Subhanallah benar anak itu membawa bahagia. Janji Allah xpernah salah kan ^^

Nak urus anak bile dah start keje pon 1cabaran.. dah bjaya laluai cabaran jd fulltime housewife dgn jaga anak, pasni cabaran baru.. setiap masa kne prepare mental dgn fizikal bile dah ada anak kan.. sesuai ke aimy dgn pengasuh die nnti, Meragam ke die, bile dah balik keje penat2 kne uruskan die pulak, xmcm dlu balik terus terpa katil.. hihi~ kalau dpt pindah, keje, anak, suami.. timing kne jaga. Xley ada y terabai. Makan minum pakai. Mampu kah aku?

Paling ngeri nk fikir…. PBS. Uwargh!!! Bertapa xsukenya aku pd pbs y gov laksanakan. Terus terang je ckp sbb aku raKyat.. kuasa xde kt tgn sape2 kecuali Allah. Hurm~ nk sambung keje aku y disambung org ni y celaru haru biru kang.. hrpan setinggi langit ya Allah aku mahu pindah.. mula tugas baru di sekolah baru.. mgkin bukan lebih mudah tapi lebih teratur..

Kewangan pon masih celaru utk diuruskan.. harap dapat aku aturkan dgn lebih cekap… smpai skrg Aimy masih minum susu Enfalac A+.. seyus mahal susu tu.. aku xpasan pon susu tu mahal sbb xpemah survey harga susu.. mmg niat mutlak nk Bf tp xkesampaian.. rezeki masing2 xsama.. bile 1st susu abang beli tok aimy Enfalac A+, kitorg terus je kan.. mmg pasan mahal tp ingat tu harga normal tok sume susu.. rupenye mmg mahal sgt pon.. sbb tu effect minum enfalac pd bayi, diorg cpt bijak dan berakal..banding susu lain, ada y senang tembam.. bygkan kalau kwn aku MaiFar kate susu die guna 1kg rm20++, enfalac 1.3kg rm132. Devasssss kau! Bape kali ganda tuh.. 5-6× ganda harganya.. mula2 bincg dgn ayah aimy, die kte teruskan.. tp lame2 ibu ttp ckp mcm xmampu.. bile fikir die makin lama makin byk minum.. kalau 1minggu rm70, sebulan dah rm280.. hanya susu.. ok lg tuh sbnrnye.. tp tu die minum 3oz 2jam 1x.. kalau pasni naik 5oz? Ahaaaaiii laaa..time tu ibu cm xmmpu la syg.. nanti dah 4bulan ibu cuba usahakan Aimy start minum nutrisi herbalife kay.. In Sya Allah.. kot2 boleh teruskan both good foods for u mane tau kan.. rezeki anak In Sya Allah ada.. sbb tgk aimy cpt pandai, lawas baik, ibu ayah sggup sacrifice tok awak.. yela, aimy xdpt lama y terbaik dari badan ibu, cukup2 tok 2bulan je.. ibu kne prepare something better for u kan.. tp 2bulan pon ibu ttp bsyukur sbb y paling pekat antibodi tu dah masuk dlm badan aimy.. doa2 aimy sihat kay.. demam biasa tu xpe, semua baby akan alami demam.. time tu la aimy nk build antibodi diri sendiri pulak.. cume ibu hrp aimy xsakit y teruk2.. tu je…

Haih~ berdebar betul nk tggu result e g tukar keluar. Doakan saya semua :')

image

Heh.. ni video ‘keek’ aimy smlm. Jomla follow keek syaye @daeyazizan dan instagram syaye @daeya233 (ummuaimy)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: